Hva er nøkkelen til suksess med din hjemmeside?

Hva er nøkkelen til suksess med din hjemmeside?
07-07-2017
NØKKELEN til suksess er å stille de riktige spørsmålene. Her vil jeg vise deg to enkle spørsmål som gjorde at vi økte responsen med over 533% (altså 5-gangen flere responser.) Dette er for ALLE.


Siden 2003 har jeg jobbet med å hjelpe bedrifter å lykkes på nett, og i 2006 gjorde jeg en kjempe-oppdagelse.

Eller, den var egentlig ikke så stor. Men viktig.

Og nå, 11 år etter, har den like stor effekt som den gangen.

Pga den ØKTE responsen (salget) fra en hjemmeside jeg jobbet med, med 533%. Med andre ord fikk vi plutselig 5 ganger FLERE brukere per uke enn før, med samme antall nye besøkende på hjemmesiden.

Jeg hadde suksess, og det var moro. Alt på grunn av 2 enkle spørsmål som ALLE kan stille seg.

Bakgrunn:
Dette var en annonse-hjemmeside der folk kunne legge inn sine egne annonser, og det jeg deler her var nok hovedgrunnen til at den ble så suksessfull som den ble. Kombinert med god søkemotoroptimalisering ble denne nettsiden Norges største gratis annonseside for rubrikkannonser på nett.

Selv om dette gjaldt en annonse-nettside, så vil dette fungere for deg. Det fungerer for alle nettsteder der man vil at den besøkende skal utføre en eller form for handling. Alt fra å trykke på Facebook-like, til å kjøpe et produkt eller bestille en tjeneste.

Du lever av responsen du får fra hjemmesiden, uansett om det er potensielle kunder som tar kontakt - eller faktisk salg der og da. - Du kan øke antall nye besøkende til din hjemmeside (reklame/ annonser/ SEO), eller forsøke å få flere henvendelser fra dem som allerede kommer.

Her er spørsmålene jeg stilte:

"Hva ønsker VI at en besøkende skal GJØRE på nettsiden vår?"

(f.eks kjøpe et produkt, sende en henvendelse eller abonnere på nyhetsbrevet)

"Hvordan kan hjemmesiden best hjelpe kunden til å gjøre dette?"

(handlingsutløsende tekst, piler, veiledninger, intuitive og enkle skjema etc)

Jeg fant raskt ut hva jeg VIRKELIG VILLE at de besøkende skulle gjøre. Vi ville ha flere innmeldinger og flere som la inn annonser. Deretter fant jeg noen klare forbedringer vi måtte gjøre på nettstedet. Som å lage det intuitivt og veldig enkelt å opprettet konto og legge inn annonser. Samt gjøre det enkelt for kunden å forstå hvorfor hun/ han skulle gjøre det.

Antall innmeldinger økte drastisk:
Etter at vi hadde utført endringene, OG etter å ha testet litt, målte vi at responsen (antall innmeldinger) økte med over 5-gangen!

Men var det en varig effekt?

Det var knallmoro, men innerst inne var jeg skeptisk til at dette faktisk ville fungere. Kanskje det bare var tilfeldig der og da. Men det holdt seg. Det ble konsekvent mange flere nye brukere per 100 unike besøkende enn før.

Med samme antall nye besøkende på hjemmesiden fikk vi altså 5 ganger mer igjen! - Dermed ble markedsføringen billigere.

Dette kan du også gjøre!

Prøv å still deg spørsmålene over og se om det kan hjelpe deg i å få en hjemmeside som gir deg flere kunder.


Mvh
Preben Sangvik :-)

Preben Sangvik

PS: Ønsker du hjelp med SEO (flere besøkende) eller å få lage ny hjemmeside, så ta kontakt med oss eller send inn en uforpliktende prisforespørsel

Web Statistics