6 tips til SEO for nettbutikk

6 tips til SEO for nettbutikk
31-10-2017

Dersom du driver nettbutikk ved du viktigheten av å ha nok besøkende innom. Ingen besøkende = ingen salg. Du trenger salg. Derfor trenger besøkende. Derfor trenger du SEO. Se tipsene her.

 

I løpet av 13 års erfaring med nettbutikker har vi sett det gang på gang: Google sender de mest motiverte kundene inn i nettbutikken. De som vil kjøpe. Der pengene sitter "løst".

Hvorfor er det slik?

De som kommer fra Google kommer fordi de leter etter noe spesifikt, for de har søkt seg frem til nettbutikken. Kanskje rett til riktig produktside også. Dermed er de motoiverte. De vil ha varen.

Da er det bare om å gjøre at du klarer å overnevise kunden at den bør kjøpe hos nettopp deg.

Så hvordan kommer du i gang med søkemotoroptimalisering av din nettbutikk?

Lurer du på hva søkemotoroptimalisering er? Klikk på linken

Her er en liten liste over ting som må på plass. Vi tar det som en selvfølge at du har produktbeskrivelse, produktbilder etc på plass. Men det som står under kan være lett å glemme. Så tenk på det som en sjekkliste:

 1. Meta-informasjon
  Du MÅ ha meta-informasjonen på plass. Du må minimum ha meta-title på plass, men aller helst meta-description også. Ikke bare på produkter, men også på kategorier. Disse må brukes veldig bevisst for å både få til bedre rangeringer, og for å lokke dine kunder inn!

 2. Tekster for mennesker og maskiner.
  Du må gjøre begge fornøyde. Både kunder og Google, Teksten bør være lett å lese for mennesker, samtidig som du gir Google (maskinen) det den vil ha mtp. bruk av ord og uttrykk.

 3. Sørg for engasjement
  Få folk til å klikke. Nettbutikken bør invitere folk til å klikke rundt. I det minste være på nettbutikken i ett minutt. På den måten reduserer du tilbakesprettfrekvensen, og Google vil sette en + i margen på hjemmesiden din.

 4. Øke sosialt engsjement
  Få fine kunder til å "like" og "dele". Konkurranser er fint f.eks. Du bør jobbe for at din nettbutikk blir omtalt i sosiale medier, og "likt" og "delt". Engasjementet forteller Google at din nettbutikk er relevant og attraktiv, og du rangeres bedre.

 5. Bruk Open Graph 
  Det hører egentlig til under punkt 4. Men jeg tar det med som et eget punkt: Du bør ha Open Graph på plass. Dette er i og for seg ikke direkte SEO, men veldig indirekte. For det gir mer trafikk fra Facebook og slike steder, og påvirker hvordan Google ser på ditt nettsted.
 6. Bygg gode linker INN
  Linker inn til ditt nettsted forteller Google at din nettbutikk er viktig, og hjelper også Google til å forstå at din nettbutikk er et "must have" i bransjen. Når Google forstår det, så har du mange ekstra "gratis" kunder som kommer i kø.

Føler du at søkemotoroptimalisering er vanskelig i nettbutikken?

Da kan du hente hjelp!

Siden 2004 (ja, 13 år!) har vi jobbet med mange ulike typer nettbutikker og løsninger. Sannsynligheten er stor for at vi kan hjelpe deg. Jeg kan faktisk garantere deg det! Selv om vi kjenner til at det kan være vanskelig å jobbe i enkelte nettbutikkløsninger, så kan vi garantert hjelpe deg.

Les om SEO for nettbutikk her

Det er garantert lønnsomt å få til SEO for din nettbutikk!

Bare tenk deg at du får kunder som kommer innom hver eneste dag, som alle er motiverte kjøpere. De HAR et problem, eller et behov, og DU har løsningen.

Kontakt oss for å høre mer hvordan vi kan hjelpe deg. 

Mvh
Preben Sangvik

SEO Ekspert

Web Statistics